Месец: м.г

Пикник

На 27 септември 2015, за време на акцијата за собирање потписи против новиот ДУП, организиравме маалски пикник
Го организиравме пикникот во паркчето спроти Сити Мол на истото место каде беа исечени здрави и долггодишни тополи, со цел да изразиме несогласување со надлежните за односот кон нас граѓаните на Карпош 4 и јавниот простор во населбата. Сепак пикникот не беше само израз на протест, туку и сплотено, соседско дружење и забавување, преку кои им ја пренесовме на нашите деца грижата за населбата во коja живеат.