Отворено писмо до градоначалникот – реакција кон сечата на дрва во Карпош 4 (10.05.2018)

Почитуван градоначалник г-ин Богоев, Провоцирани од денешната сеча на дрво пред Ценпром, во Карпош 4, Ви се обраќаме со цел ветувањата за зелен Карпош кои беа ветени во предизборието да ги видиме на дело. Вакви сечи сме гледале… Read More

Јавен повик до градежните инвеститори во Општина Карпош

Следните фотографии се од едната поднесена иницијатива до Уставен суд за поведување постапка за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за донесување на ДУП, општина Карпош. Причината е необјавување на Одлуката за неспроведување на Стратегиска оцена за влијание на животната средина и формуларот на веб страницата на општина Карпош, обврска предвидена со Законот за животна средина.

Марш за чист воздух и протест против градежната узурпација на брегот на реката Вардар

На 21.09.2017 марширавме за чист воздух и протестиравме против узурпацијата на брегот на реката Вардар во должина на населбата Карпош 3. Погледнете ја галеријата и видеото.