Марш за чист воздух и протест против градежната узурпација на брегот на реката Вардар

На 21.09.2017 марширавме за чист воздух и протестиравме против узурпацијата на брегот на реката Вардар во должина на населбата Карпош 3. Погледнете ја галеријата и видеото.

Работна акција – Садење дрвца во Карпош 4

На 25 февруари 2017 година „Ние сме Карпош 4“, со поддршка на еколошкото здружение „Еко-свест“, организираше доброволна акција на садење на нови дрвца на 4 локации во Карпош 4.

Карпош сака да дише – инсталација на бели дробови

На 23 април 2016 година ние како иницијатива во соработка со граѓаните од Карпош 3 и Плоштад Слобода, изведовме инсталација под наслов “Белите дробови на Карпош“.