Отворено писмо до градоначалникот – реакција кон сечата на дрва во Карпош 4 (10.05.2018)

Почитуван градоначалник г-ин Богоев, Провоцирани од денешната сеча на дрво пред Ценпром, во Карпош 4, Ви се обраќаме со цел ветувањата за зелен Карпош кои беа ветени во предизборието да ги видиме на дело. Вакви сечи сме гледале… Read More

Заедно со уште 12 здруженија на граѓани поднесовме барање до МЖСПП

Заедно со уште 12 граѓански иницијативи и здруженија во тек на вчерашниот ден поднесовме барање до Министерството за Животна средина и Просторно планирање. Побаравме промена на постоечката легислатива, санација на загадувачите, заштита на природата, континуиран мониторинг на состојбите, основање на Зелен суд, мораториум на градби во одредени општини…

Работна акција – Садење дрвца во Карпош 4

На 25 февруари 2017 година „Ние сме Карпош 4“, со поддршка на еколошкото здружение „Еко-свест“, организираше доброволна акција на садење на нови дрвца на 4 локации во Карпош 4.