Карпош сака да дише – инсталација на бели дробови

На 23 април 2016 година ние како иницијатива во соработка со граѓаните од Карпош 3 и Плоштад Слобода, изведовме инсталација под наслов “Белите дробови на Карпош“.

Граѓаните на Карпош 4 бараат од Стевче Јакимовски нова расправа за ДУП-от

„Граѓаните на Карпош 4 упатија уште едно барање до градоначалникот на општина Карпош, Стевче Јакимовски и на советниците, за повлекување на предлог ДУП-от за Карпош 4 и негово враќање на повторна расправа.
Барањето е поткрепено со физибилити студија, која ја финансира УСАИД. Во неа се назначени недостатоците на предложениот детален урбанистички план и негативното влијание врз квалитетот на животот во Карпош 4.“ — A1on.mk

Што прави општината додека граѓаните се гушат?

Денеска од нашата иницијатива Ние сме Карпош4, беше пратен допис по електронска пошта до сите советници и Градоначалникот на општина Карпош.