Граѓаните на Карпош 4 бараат од Стевче Јакимовски нова расправа за ДУП-от

„Граѓаните на Карпош 4 упатија уште едно барање до градоначалникот на општина Карпош, Стевче Јакимовски и на советниците, за повлекување на предлог ДУП-от за Карпош 4 и негово враќање на повторна расправа.

Барањето е поткрепено со физибилити студија, која ја финансира УСАИД. Во неа се назначени недостатоците на предложениот детален урбанистички план и негативното влијание врз квалитетот на животот во Карпош 4.“ — A1on.mk

Комплетното барање на граѓаните од Карпош 4 можете да го прочитате на следниот линк: http://a1on.mk/archives/571648

%d bloggers like this: